CARLA MALJERS : ZANG

 

 

Mijn passie voor het zingen is al vroeg in mijn jeugd ontstaan.

Als kind hoorde ik de muziek van mijn ouders waarbij er van alles langs kwam aan populaire(jazz)songs en luisterde ik naar de stemmen van Ella Fitzgerald, Rosemary Clooney, Billie Holiday, Connie Francis, Peggy Lee, Tony Bennet, Frank Sinatra, e.d. Met het opgroeien vond ik de weg naar de bedieningsknoppen van de radio en raakte ik in de ban van de muziek van de groep ABBA. Hierdoor ontstond bij mij voor het eerst het verlangen om voor altijd te kunnen zingen en me daarmee te kunnen uiten.

Je zou het nu een “guilty pleasure” kunnen noemen, en misschien werd het dit ook wel na verloop van tijd, maar de basis voor mijn zang-ontwikkeling werd hier toch wel gelegd.

Het volgen van de hitparade bracht nog weer andere interessante popartiesten onder de aandacht en met name in die late jaren 70 werd ik geraakt door de muziek van Olivia Newton-John. Hierna kwam de Underground muziek op mijn pad en gaf ik mij over aan de alternatieve en vernieuwende sounds van New-Wave bandsuit de begin jaren 80. De muzieksmaken door alle jaren heen hebben hun sporen achter gelaten en zijn nog steeds mede bepalend voor mijn huidige beleving, interpretatie en uitvoering van liedjes. Naast het zingen in de vrijblijvende sfeer volgde ik muziek-en pianolessen

Na een tijdje me op studie en werk te hebben gericht heb ik de kans gegrepen om me meer te scholen in zang en samenzang en volgde ik een aantal jaren zangworkshops en zanglessen.In diverse samenstellingen heb ik vervolgens Irish Folk, Jazz en Latin-Jazz gezongen en ben ik nu al weer heel wat jaren zangeres bij latin- en gipsy jazztrio Sabana.

Dankzij de ontmoeting met bandleider Jos Vlietstra ben ik nu ook enthousiast geworden voor de country-muziek en zing ik alweer een tijdje met veel plezier bij deze band.Het bijzondere aan Ponderosa is dat de term “country” breed opgevat wordt en het repertoire gevarieerd is met songs die niet anders dan uit het hart gezongen kunnen worden

 

 

 

 

JAN HUT : BASGITAAR & CONTRABAS

 

Begonnen in het middelbare schoolbandje op sologitaar raakte ik al gauw geinteresseerd in jazz en ben dat nog steeds. Toen de bassist in mijn toenmalige band, soort wereldmuziek, eruit stapte ben ik noodgedwongen overgegaan van gitaar op bas.

Dat bleek een gelukkige move die nog eens werd versterkt toen ik, wederom door toeval, de switch naar contrabas maakte omstreeks mijn 40e.

Mijn hart ligt nog immer bij de jazz, maar C&W of Americana  biedt veel om van te genieten. Juist de meer eenvoudige kleine akoestische nummers hebben mijn voorkeur. Gelukkig heeft Ponderosa die ruimschoots in het reportoire.

 

 

 

 

JOS VLIETSTRA :TOETSEN + ZANG

 

 

 

 

Na 38 jaar muziekdocentschap en talloze bandjes en koorbegeleidingen, ben ik 10 jaar geleden

gestart met een paar eigen koren. Daarnaast richtte ik het Kombootje op, een jazzbandje dat zo nu en dan

optrad in verschillende formaties. Zelf luisterde ik nooit naar jazz maar wel naar muziek van Mark Knopfler en Emmylou Harris,

de Common Linnets, en meer country achtige muziek.

Dat bracht me ertoe om een band te starten met country invloeden. Het repertoire is divers , behalve bovengenoemde artiesten

spelen we muziek van John Mayer, Merle Haggard, Faith Hill, Tim McGraw, Bonnie Raitt, Blake Shelton, The Band,Venice